donderdag 26 juli 2018

gehaaide trucjes van inbrekers

de vakantieperiode is voor inbrekers het moment om hun slag te slaan. 
passen je buren deze zomer op je huis? of geef jij juist de katten te eten van de mensen aan de overkant? 
dan is het goed om deze tips eens te lezen. dit is wat inbrekers uitproberen om te zien of je er bent.



  • plakband op je deurbel
    door het afplakken van de bel blijft die rinkelen. een bewoner die thuis is, komt dan natuurlijk kijken. dat zien inbrekers die zich verdekt opstellen. dus ook als er níét wordt opengedaan… 
  • er is nog een andere truc met plakband, daarbij wordt een stukje plakband tussen de deur en het deurkozijn geplakt. bijvoorbeeld op tien centimeter van de grond, zodat je er al snel overheen kijkt. is het plakkertje er niet af? dan weten inbrekers dat de deur niet open is geweest en er niemand naar binnen of buiten is gelopen. vind je bij de buren of op je eigen deur een plakbandje? niet weggooien! er kunnen vingerafdrukken op staan!
  • let op het slot
    verder is er de truc met de cocktailprikker. de prikker wordt in het slot van de voordeur gestoken. als de prikker er de volgende keer nog in zit, is de deur niet open geweest en is de eigenaar dus niet thuis.
  • takje tegen je deur
    dan is er nog de truc met het takje. inbrekers zetten dan een takje tegen de voordeur.
  • als het takje er na een paar dagen nog staat, is het duidelijk dat de bewoners niet thuis zijn.
  • dit wordt ook vaak gedaan: een stukje papier of karton tussen de deurpost en de voordeur. ook weer een manier om te checken of de voordeur is geopend.
  • Krijttekens
    wees verder alert op ogenschijnlijk onschuldige markeringen met krijt vlak bij je huis. op politie.nl wordt ingegaan op geruchten over inbrekers die markeringstekens op huizen zetten. 
  • de tekens zouden informatie geven over de bewoners, de beveiliging van het huis en of er waardevolle spullen aanwezig zijn. 
  • de politie geeft aan dat het mogelijk is dat dit op kleine schaal gebeurt maar dat er geen universele tekens zijn vastgesteld waarmee inbrekers op grote schaal met elkaar communiceren. 
  • meestal zullen krijttekens dus van kinderen zijn. maar vertrouw je het niet? neem dan voor alle zekerheid contact op met de politie.
staat je op het punt om op vakantie te gaan?
laat je huis niet leeg roven terwijl jij straks lekker languit aan de rand van het zwembad ligt.
is er een groep die deze zomer stug doorwerkt: inbrekers. en ze weten precies of jij wel of niet thuis bent, dankzij deze trucjes.
laat de mensen die voor jouw planten bijvoorbeeld zorgen hier op letten of licht je buren in zodat zij er ook even op kunnen letten. 
fijne vakantie!

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...