donderdag 24 mei 2018

van sushi eten wordt je slim

sushi is voor mij en me dochter een van de beste uitvindingen, andere denken daar misschien toch anders over.
sushi zou in een bepaalde maten nog eens erg gezond zijn en is het hartstikke gezellig om met een leuk gezelschap te eten. 
om dit alles nog mooier te maken: uit een onderzoek blijkt dat je van sushi eten slimmer wordt! 
nog meer reden om sushi te gaan eten dus! (haha)omega 3 vet is heel gezond en draagt bij aan onze hersenvitaliteit. 
door deze vitaliteit kan je op mentaal en fysiek vlak beter presteren. 
kortom: je wordt er simpelweg slimmer van omdat je een beter concentratievermogen hebt! en nu komt het mooiste: sushi met vis is doordrenkt met omega 3
natuurlijk wisten we al dat vette vis goed is voor onze gesteldheid maar recent onderzoek wijst uit dat de positieve impact nog verder gaat. 
je reactievermogen neem namelijk toe wanneer je sushi eet en je bent minder snel moe dan mensen die geen of minder sushi eten. 

oké, sushi mag dan positief scoren wat gezondheid, mede door de omega 3, eiwitten en nog wat andere stoffen. maar denk nou niet dat je het gevonden hebt door sushi te gaan eten.
het nadeel is namelijk dat de sushi in zeer kleine porties worden geleverd waar door je niet aan de hoeveelheid komt die je lichaam nodig heeft aan deze gezonde stoffen.
je lichaam heeft 150 gram aan vis nodig om werkelijk de benodigde hoeveelheid omega 3 stoffen te kunnen benutten, en in een standaard portie van de sushi zit niet meer dan 5 gram rauwe vis.
je moet dan wel heel veel sushi gaan eten om aan de hoeveelheid te komen wat je nodig hebt en dan wordt het sushi eten dus weer ongezond.
dan kun je net zo goed die vette spareribs gaan eten met friet en een berg mayonaise.

we kunnen dus eigenlijk beter zeggen dat sushi stoffen bevat die bijdragen aan gezonde levensstijl als je dit gewoon in maten eet.
maar ja, dat geld voor al ons eten wel, zo lang je het in maten eten dan is er niks aan de hand.
maar ... als het dan toch bij dracht aan de gezondheid, toch even deze vraag aan mijn dochter: wanneer plannen we weer een sushi date?

tot het volgende blog ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten