vrijdag 2 maart 2018

filmfouten

afhankelijk van de weersomstandigheden, de schema's van de acteurs en de financiering kan het soms gebeuren dat het filmen in chronologische volgorde kan worden gedaan. 
in dergelijke omstandigheden kunnen zelfs de meest professionele filmconsulenten soms belangrijke details vergeten. 
aandachtige kijkers merken dit misschien weer wel op.

The Green Mile

de oneerlijke dood van een van de grootste en de vriendelijkste Hollywood-personages in de geschiedenis deed miljoenen mensen huilen toen ze deze film bekeken. 
maar eigenlijk had deze uitvoering in het echte leven niet kunnen plaatsvinden: de film speelt zich af in 1935, in Louisiana. 
maar de elektrische stoel werd voor het eerst gebruikt in 1941.Harry Potter 

in de boeken van Joanne Rowling over de jonge tovenaar, Harry Potter , wordt vaak gezegd dat hij groene ogen had, net als zijn moeder. 
in de film wordt de rol van de jongen gespeeld door Daniel Radcliff, die blauwe ogen heeft,
de filmpersonages zeiden dat Harry de ogen van zijn 'moeder' had. 
maar er ging iets mis, de actrice die de jonge Lily speelde had bruine ogen in plaats van blauwe ogen, dan had er nog enige logica in kunnen zitten.

Troy

niets aan de hand, gewoon een vliegtuig in BC tijden. 
of de makers dachten dat de Grieken luchtsteun nodig zouden kunnen hebben, of ze dachten dat de kijkers zo gecharmeerd zouden zijn door Brad Pitt dat ze zullen dit kleine foutje niet opmerkten.Django Unchained

In sommige stukken van de film draagt ​​Jamie Foxx, die de rol van Django speelde, een zonnebril, die tegenwoordig nog steeds modern en trendy is. 
maar het probleem is dat de film af speelt in 1858, en de eerste zonnebrillen werden in 1929 in de VS verkocht. 


tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten