vrijdag 15 december 2017

SERIOUS REQUEST 2017

voor de 14de editie van 3FM Serious Request wordt het Glazen Huis opgebouwd op het Marktplein in Apeldoorn. 
dit is de eerste keer dat het Glazen Huis in de provincie Gelderland staat.
de 3FM-dj's in het huis maken van 18 tot en met 24 december non stop radio, zijn online en op tv te volgen, en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor deze stille ramp.


in conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek. vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo worden familieleden uit elkaar gedreven. maar ook natuurrampen zorgen ervoor dat ouders en kinderen elkaar uit het oog verliezen.
iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders kwijtraakte in de supermarkt. dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? wat nou als je in een ander land terechtkomt waar ze een andere taal spreken? wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt?
van 18 tot 24 december maken Domien, Angelique en Sander 24 uur per dag live radio en zijn ze continu te volgen op  TV, 3FM.nl en social media. voor Sander en Angelique is het de eerste keer, maar voor Domien al zijn vierde keer.


tijn
tijdens 3FM Serious Request in Breda (2016) hebben we Tijn leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.
Tijn werd 6 jaar, hij overleed een week voor zijn 7de verjaardag.
14 juli 2010 - 7 juli 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten