vrijdag 11 augustus 2017

spelletje spelen?: Tour de France bordspel

we leven in een tijd dat we bijna een zijn geworden met onze laptop, tablet of telefoon.
als je uit eten gaat maken we allemaal we even gauw een foto voor op onze sociaal media, ik maak maar daar ook schuldig aan.
daarom eens wat anders als die dingen of een avondje bank hangen, gezellig een spelletje spelen.Bol.com is een van de beste webwinkel die in Nederland en Belgie werkzaam is. naast speelgoed (de spelletjes) leveren zij o.a boeken, dvd's en andere spullen.
de komende tijd zullen er spellen aanbod komen die jullie terug kunnen vinden en eventueel kunnen kopen bij Bol.com. 


we hebben de tour net achter de rug maar misschien dat je je eigen tour wel zou willen rijden?
nee, je hoeft er niet voor naar Frankrijk en je hoeft ook niet jezelf moe te fietsen want je kan het gewoon thuis aan de tafel spelen: het tour de France bordspel.

Tour de France bordspel
in dit sportieve spel moet je de juiste keuzes maken om de meeste punten in het klassement te verdienen. laat een tegenstander op kop fietsen en maak gebruik van het windvoordeel, maar pas op voor onverwachte gebeurtenissen als een overstekende geit of onsympathiek gedrag van de andere ploegleiders. laat je aanmoedigen door het publiek en scoor bonificatiepunten om in het tussenklassement de felbegeerde gele trui te bemachtigen én te behouden. 
het Tour de France bordspel wordt gespeeld in dynamische rondes, waarbij spelers elkaar continu afwisselen in het aanvoeren van het peloton. zorg ervoor dat je scherp blijft, want één stuurfout of verkeerde inschatting kan leiden tot een flinke valpartij en kostbaar tijdsverlies. het dubbele speelbord bestaat uit een vlakke etappe en een bergetappe voor extra lang speelplezier. speel je secondekaarten tactisch uit en leid je driekoppige wielerploeg via de slimste route naar de finish.

speleigenschappen:
aanbevolen leeftijd 8 – 99 jaar
aantal spelers Van 2 tot 4 spelers
speeltijd 45 minuten
spelsoort Strategisch spel
taal Nederlands & Fransdit spel is te vinden op Bol.com, via de link hier onder kom je op de juiste pagina en kun je des gewenst het spel bestellen.
ieder maand neem ik een spelletje onder de loep, gezellig met zijn alle om de tafel een spelletje doen.
toch gek dat de meeste mensen dit alleen doen met een stroomstoring omdat de tv of computer het niet doet. het kan zo leuk zijn om lekker ouderwets een spelletje te doen!

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten