zondag 30 juli 2017

Pride Amsterdam

afgelopen zaterdag (29 juli) is Pride Amsterdam 2017 met de Pride Walk en Pride at the Park begonnen. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus en de botenparade is op 5 augustus.
Stichting Amsterdam Gay Pride heeft de naam van het evenement aangepast omdat ze een bredere doelgroep wil aanspreken. 
het feest is al lang niet meer alleen voor homoseksuelen want de verzamelnaam lhbti staat voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksuelen.
met een nieuwe naam wil de Stichting Amsterdam Gay Pride er vanaf nu nadrukkelijker zijn voor iedereen. de Pride Amsterdam, zoals de Gay Pride vanaf dit jaar heet, draait de komende editie meer om de inhoud en moet meer mensen aanspreken.
Pride Amsterdam ging van start met de  Pride Walk.  van het Homomonument naar het Vondelpark.  in het Vondelpark is het Pride at the Park met allerlei sport clinics, een Rainbow Market, Youth Pride en Lesbian pride corners.
ze vragen hiermee aandacht voor de situatie van lhbti'ers in landen waar homoseksualiteit volgens de wet nog strafbaar is.

het wereldberoemde Pride Amsterdam maakt dit jaar een uitstapje naar ‘Amsterdam Beach’. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach is toegevoegd aan de officiĆ«le Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 31 juli tot en met 2 augustus wappert de Regenboogvlag op het gemeentehuis van Zandvoort en viert de badplaats diversiteit met een spetterend programma.
op zaterdag 5 augustus is het jaarlijkse hoogtepunt van de pride, de roemruchte botenparade. 
de tachtig boten vertrekken dit keer vanaf het Oosterdok, wat eerder het eindpunt was, en gaan naar het Westerdok, het voormalige beginpunt. 


meer weten over wat er deze week allemaal is te doen?
ga dan naar de site voor meer informatie: 
https://pride.amsterdam/

tot het volgende blog ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten