donderdag 6 juli 2017

magnetron: dingen die je er nooit in mag opwarmen!


van sommige dingen weten we al heel lang dat we ze niet in de magnetron mogen stoppen. bijvoorbeeld aluminiumfolie of een lepeltje! maar er zijn nog een paar andere dingen die niet in de magnetron mogen, niet alleen kunnen deze dingen brandgevaar opleveren maar ze kunnen ook erg slecht zijn voor onze gezondheid. ik hebben een paar van die dingen op een rijtje gezet die je NOOIT mag opwarmen in een magnetron. 

plastic bakjes:
deze lijken perfect om op te warmen maar de meeste mogen niet worden verwarmd in de magnetron. wanneer deze bakjes verwarmd worden scheiden ze giftige stoffen af! 
alleen bakjes opwarmen waarop uitdrukkelijk vermeld staat: “geschikt voor opwarmen in de magnetron”.




eieren:
van een rauw ei wist je het misschien al wel dat dat niet gaat.
maar wanneer je hardgekookte eieren in de magnetron opwarmt dan heb je ook een grote kans dat je magnetron 1 grote zooi wordt of dat je je vingers verbrandt. 
eieren exploderen namelijk erg eenvoudig in de magnetron.

styrofoam bakken:
deze krijg je soms bij de Chinees mee. 
wanneer je deze bakken opwarmt scheiden ze zeer giftige stoffen af net zoals plastic bakjes.


vlees, vis & kip:
we hebben het allemaal wel eens gedaan maar het is echt beter als je het gewoon op tijd uit je vriezer haald en laat ontdooien.
wanneer je dit ‘defrost’ in je magnetron dan wordt het vlees opgewarmd tussen de 50 – 150 graden. deze temperatuur is uitermate geschikt om schadelijke bacteriĆ«n zoals salmonella te laten groeien.

een glas water:
wanneer je een glas water te lang verwarmt in een magnetron wordt het water te warm. 
als je het glas dan beet pakt en beweegt zal het water als het ware “uitbarsten” en zal kokend over je vingers spatten.
als je dit nog nooit hebt gehad dan heb je heel veel geluk gehad!




moedermelk
moedermelk mag je ook nooit in de magnetron verwarmen! deze melk kan al snel te warm worden voor het mondje van de baby en onderzoeken wijzen uit dat het verwarmen van moedermelk in de magnetron belangrijke stoffen in de moedermelk kapot maakt. 
wat beter zou zijn: warm water op in een pannetje tot kamertemperatuur en leg de fles met moedermelk hierin.

wees dus voorzichtig en stop niet alles zo maar in de magnetron!
het kan wel een handig ding zijn maar heeft toch ook zo zijn gevaarlijke kanten.

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen