zondag 30 april 2017

het verhaal van Jake Vella

in 2015 werd Jake Vella gediagnosticeerd met ontregeling (of ROHHAD), een dodelijke en zeldzame hormonale ziekte die een snelle gewichtstoename veroorzaakt.
Jake's ouders, Maruska en Josie, er stuk van om te horen dat mensen die last hebben van ROHHAD niet kan stoppen met het verkrijgen van gewicht, wat er ook gebeurt. zijn brede waaier van symptomen zijn trage hartslag, overmatig zweten en de ontwikkeling van tumoren. Jake had een tumor op zijn rug.
ondanks het feit dat Jake is gedoemd om groter worden, ongeacht hoe hard hij werkt, en dat artsen niet zeker van zijn levensduur,  jake heeft een gezond dieet en regelmatig lichaamsbeweging. 
de jongen, die afkomstig is uit de mediterrane eiland Malta, wil om te doen wat hij kan om verdere gewichtstoename of gezondheidsproblemen te voorkomen.


Hoewel hij vaak aan de ontvangende kant van vervelende blikken en opmerkingen (van buitenstaanders die geen idee hebben wat hij doormaakt), Jake zorgt voor een positieve houding en dromen van repliceren het succes van de beroemde Olympische medaillewinnaars.

het verhaal van deze kleine jongen:
tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten