dinsdag 18 april 2017

dingen die je nooit doen in de sportschool

ik ben echt niet het type wat gezellig even naar een sportschool gaat, ik mag graag bij mooi weer een wandeling maken maar naar een sportschool gaan is echt niet mijn ding.
als ik soms verhalen hoor wat je daar aantreft heb ik ook echt niet het idee dat ik daar veel aan mis.
als je ooit naar een sportschool bent geweest, heb je ze zeker gezien, een aantal pijnlijke personages die niet goed sportschool regels volgen en je zou willen dat je was thuis bleef. ik heb een paar van die sportschool-ervaring op een rijtje gezet om je sportschool bezoek veel aangenamer te maken voor uzelf en andere. 


1. laat het apparatuur niet bezweten achter.
hoewel er is niets mis met zweten tijdens het sporten, een handdoek is een belangrijk onderdeel van een goede sportschool regel, evenals vegen uw zweet van de apparatuur na gebruik. vergeet niet dat de meeste van de machines zijn met leer bekleed, en je zweet zal niet verdwijnen, tenzij je het afvegen.
2. de apparatuur is voor iedereen.
weet je nog hoe in de kleuterschool waren we geleerd dat de blokken waren voor alle kinderen? dat is ook hoe je moet gedragen in de sportschool. niet vasthouden aan een stuk van de apparatuur op een moment. bent je het niet eens dat 2 uur op de loopband, als je ziet dat er mensen staan te wachten om het te gebruiken wel erg lang is?
hoe zou je het zelf vinden?
bedenk dat het ook nog eens erg vervelend is als je daar bezig ben en andere begin je de blik te geven van "schiet eens op!"
vaak staan er tijden voor een bepaalde sessie op zo een apparaat, hou je daar dan ook aan.
dat maakt het voor iedereen leuk. 

3. ruim je rommel op.
een ander ding dat je hebt geleerd in de kindertijd is dat je je speelgoed niet overal zou moeten laten slingeren.
dezelfde regel geldt in de sportschool: altijd de gewichten terug zette waar ze thuishoren! 
door ze op de sportschool vloer te laten liggen,kan het ertoe leiden dat iemand er over valt en gewond kan raken.
ja, als ze uitkijken zien ze ze wel liggen maar het is gewoon niet netjes als jij ze niet terug legt waar je ze vandaan hebt.


4. bellen en muziek.
enkele van de meest irritante mensen op de sportschool zijn degenen die een zeer lange en luide gesprekken op hun telefoons tijdens een training voeren.
vraag me zo en zo al af hoe ze dat doen, ik zou adem te kort krijgen als ik moest sporten en bellen te gelijk.
de andere irriterende types zijn degenen die graag hun muziek af spelen met het volume zo hoog dat anderen kunnen mee genieten, zelfs als ze een koptelefoon gebruiken.
het gevolg is dat er nu zelfs sportscholen zijn die het verbieden dat je je telefoon de sportzaal mee in neemt.


5. te laat komen.
niet te laat naar de klas te zijn. 
het maakt niet uit of het een groep fitness klasse of een persoonlijke training. 
het kan storend voor de instructeur en andere klasse leden zijn.
als je te laat bent aangekomen, zorg ervoor dat u de klasse onderbreken door zo weinig mogelijk lawaai te maken, rustig naar binnen en voeg jezelf tussen de groep.
6. de kleedkamer is niet je eigen badkamer
er is altijd die ene persoon die naakt paradeert in de kleedkamer waardoor anderen zich ongemakkelijk voelen, en er zijn mensen die scheren in de douche en laat alles bedekt met schuim en haar achter.
zelfs als je het niet erg vind om naakt gezien te worden, bedenk dan dat er anderen zijn die zich ongemakkelijk voelen rond iemand die naakt is. respecteer anderen, hun tijd en hun privacy. houd er rekening mee dat de sportschool kleedkamer niet je eigen badkamer, en zorg ervoor dat je opruimen als je daar ben geweest.


tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten