vrijdag 10 februari 2017

spelletje spelen? : Escape Room The Game

we leven in een tijd dat we bijna een zijn geworden met onze laptop, tablet of telefoon.
als je uit eten gaat maken we allemaal we even gauw een foto voor op onze sociaal media, ik maak maar daar ook schuldig aan.
daarom eens wat anders als die dingen of een avondje bank hangen, gezellig een spelletje spelen.

Bol.com is een van de beste webwinkel die in Nederland en Belgie werkzaam is.
naast speelgoed (de spelletjes) leveren zij o.a boeken, dvd's en andere spullen.
de komende tijd zullen er spellen aanbod komen die jullie terug kunnen vinden en eventueel kunnen kopen bij Bol.com.

dit keer gaan we voor een bordspel. hoewel dit spel ook al meerder "real life" versies kent.
nu is het dus ook verkrijgbaar als bordspel om thuis te spelen.
een spel waar je goed bij moet nadenken en waar je een beetje moet puzzelen.


Escape Room The Game

de "echte" escape rooms, waarbij je binnen een uur via het oplossen van raadsels kunt ontsnappen, zijn razend populair. met Escape Room The Game kun je dit nu in vier scenario's met verschillende moeilijkheidsgraad thuis met vrienden of familie doen. centraal staat de Chrono Decoder die de tijd aftelt.
nou heb ik wel eens gehoord van die escape rooms maar ik heb er verder nooit aan mee gedaan.
je begint met het openen van een envelop en het lezen van de introductie van het mysterie. het oplossen van het mysterie wijst zich vanzelf. in de envelop zitten daarnaast verschillende dingen die nodig zijn voor het vinden van delen van de uiteindelijke code. en voor elke speler is er een persoonlijke puzzel waarmee gelijk gestart kan worden. elke beurt onderzoek je 1 van de elementen in de kamer op het speelbord. hier vind je waarschijnlijk een of meerdere verborgen aanwijzingen om een deel van de opdracht mee te kunnen vervullen. wacht niet op je beurt maar gebruik elke minuut om de gevonden aanwijzingen te begrijpen en te combineren. zodra de cijfer of kleurcode gevonden is zoek je bijbehorende kaarten en doe je deze in de Escape Room Unit. de Unit geeft aan of de code correct is of niet. Is de code niet correct dan gaan er 4 minuten van de tijd af en mag je opnieuw puzzelen. is de code correct dan klinkt de overwinningsmuziek!

in dit uitdagende en onvoorspelbare spel los je samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels.
hebben je binnen 60 minuten de juiste code gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, de atoombom te ontmantelen of het virus te stoppen, dan win je gezamenlijk het spel! dit vereist wel teamwork en goede communicatie maar ook vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. 

(bron: bol.com)

dit spel is te spelen met 3 tot 5 spelers.
de aanbevolen leeftijdgrens is vanaf 16 jaar.
in de doos vind je een chrono decoder, hint decoder, 16 sleutels, 4x8 hintkaarten en 4 verschillende escape rooms.
het spel is in Nederland o.a te verkrijgen bij Bol.com:


voor andere landen raad ik aan om bij Amazone.com te kijken.
wil je het iets spannender dan kan je altijd op zoek gaan of er bij jouw in de buurt een "real life" escape room zit om te spelen.


ieder maand neem ik een spelletje onder de loep, gezellig met zijn alle om de tafel een spelletje doen.
toch gek dat de meeste mensen dit alleen doen met een stroomstoring omdat de tv of computer het niet doet. het kan zo leuk zijn om lekker ouderwets een spelletje te doen!


tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten