donderdag 16 februari 2017

penis taboe

vorige week nam ik het taboes van de vagina onder de loep, dan kan het penis taboe niet uit blijven!
Ja, als ik dan de vrouwelijke taboes doorneem dan wil ik de heren niet achter stellen!
mannen hebben ook hun taboes. ze praten graag over de grote en hun prestatie's maar niet over hun problemen.
ik heb er 8 op een rijtje gezet van problemen die de mannen kunnen ondervinden maar misschien niet over praten.

penisformaat
de penis van een volwassen man is in slappe toestand zes tot dertien centimeter lang. stijf is een penis gemiddeld vijftien centimeter maar ook dit verschilt per persoon en varieert tussen 12 en 18 centimeter. alles daarboven en daaronder wordt beschouwd als kleiner of groter dan gemiddeld.
omdat men denkt dat de grote van een penis toe doet aan wat je in bed kan, willen veel mannen graag een wat groter geslachtsdeel. via internet zijn er genoeg trucjes te vinden.
deze zijn helaas zelden of nooit effectief. het effect is hoogstens tijdelijk. 
door vacu├╝mpompen, gewichtjes of andere apparaten kun je zwellichamen en bindweefsel in je penis juist beschadigen. pas dus op met het gebruik van penis-vergrotende producten die meer beloven dan zij kunnen waarmaken.

krappe voorhuid of toompje
een te krappe voorhuid of toompje geeft problemen met plassen, aftrekken, seks of het schoonhouden van je penis.
als het moeilijk of zelfs onmogelijk is om je voorhuid achter de eikel te schuiven, kan het zijn dat je toompje (frenulum) of je voorhuid te nauw is. een deel van de volwassen mannen houdt na de puberteit een voorhuid die te strak is. dit heet phimosis.
als je voorhuid te strak is, neem dan contact op met je huisarts. die kan op basis van jouw verhaal en lichamelijk onderzoek vaststellen of medische behandeling noodzakelijk is.

erectieproblemen
veel mannen hebben (wel eens) moeite met het krijgen of behouden van een erectie. vaak gaan deze moeilijkheden vanzelf weer over . soms houden de problemen aan. erectieproblemen kunnen condoomgebruik moeilijk maken.
sommige mannen verliezen hun erectie wanneer ze een condoom willen gebruiken. 
vaak komt dit niet door het condoom zelf maar door de onderbreking van de spanning doordat het condoom onvoldoende snel omgaat.
erectieproblemen hebben soms een lichamelijke oorzaak, vooral op latere leeftijd. vaak komt dit doordat onvoldoende bloed in de zwellichamen kan stromen en je penis dus niet stijf wordt. 
je kan het misschien oplossen door hulpmiddelen als een cockring of viagra maar zet jezef over je schaamte heen en bespreek het met je huisarts.

problemen met klaarkomen
klaarkomen kan op verschillende manieren niet gaan zoals jij het wil. je kunt te snel klaarkomen, te laat of zonder genoeg gevoel. soms lukt klaarkomen helemaal niet. er zijn verschillende oorzaken en oplossingen voor problemen met klaarkomen.
zorg ervoor dat je fit en ontspannen bent en lekker in je vel zit. vermijd het gebruik van alcohol of drugs bij seks als je merkt dat dit het klaarkomen moeilijk maakt.
blijf je problemen houden met klaarkomen? of denk je dat er misschien een lichamelijke oorzaak is van de problemen? praat dan met je huisarts. die kan je zo nodig doorverwijzen naar een uroloog of seksuoloog.

soa's
een soa kan verschillende klachten geven: van jeuk, een branderig gevoel tot pijn in je onderbuik. soms geven soa’s geen klachten en heb je nergens last van. 
een soa hoeft niet gelijk te leiden tot klachten.
sommige soa's kunnen als ze onbehandeld blijven ernstige gevolgen hebben.
zo kan chlamydia tot onvruchtbaarheid leiden en een syfilis-infectie kan zelfs schade toebrengen aan organen!
de meeste soa's zijn goed te behandelen als je er op tijd bij bent.
laat daarom een soa-test doen na onveilige seks. 
zowel mannen als vrouwen kunnen een soa oplopen.

pijn tijdens seks
als seks pijn doet kun je er niet van genieten.
je kan natuurlijk je hele vrijpartij door nemen op wat je fout doet. soms is dat het probleem niet van de pijn. de oorzaak ligt toch ergens anders.
ga dan naar je huisarts voor advies.

kromme penis - ziekte van peyronie
bij de ziekte van peyronie ontstaat tijdens het verkrijgen van de erectie een kromme penis. de ziekte van peyronie komt voor bij ongeveer 2% van de mannen en ontstaat meestal na het 40ste levensjaar. de ziekte van peyronie is geen aangeboren aandoening.
de kromming van de penis tijdens de erectie wordt veroorzaakt door littekenweefsel in de vorm van bindweefsel in de zwellichamen van de penis. dit bindweefsel of littekenweefsel kan gevormd worden als gevolg van een ontsteking in de penis of bijvoorbeeld door overstrekking tijdens de erectie.
de ziekte van peyronie is een onschuldige aandoening maar kan wel voor veel ongemakkelijke en vervelende problemen zorgen.
ga dus naar je huisarts, hij/zij kan je verder helpen.

een gebroken penis
een gebroken penis kan ontstaan door iets te wilde seks. een penis kan enkel breken wanneer deze in erectie is. een gebroken penis is iets dat niet vaak voorkomt en als het voorkomt is dit meestal bij jonge mannen met een iets te heftig seksleven.
veel mensen denken dat het niet kan maar het kan toch echt gebeuren. er zit geen bot in de penis maar toch kan deze breken.
een penis heeft een membraan wat de zwellichamen van de penis met elkaar verbind. wanneer een penis ‘breekt’ dan breekt als het ware dit membraan, soms inclusief een of meerdere zwellichamen. het kan zelfs voorkomen dat ook de plasbuis beschadigd raakt.
de oplossing is misschien minder maar stop waar je me bezig bent en ga direct naar arts die kan vaststellen of je penis is gebroken.
is je penis gebroken dan zul je in de meeste gevallen een chirurgische ingreep moeten ondergaan.

(bron o.a: mantotman.nl en soaaids.nl)


tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten