donderdag 12 januari 2017

te kort in beroepswerkers

ook al zijn er heel wat werkeloze mensen toch zijn er landen waar bepaalde beroepen schreeuwen om een invulling.
hoewel de baan van advocaat voor veel mensen aantrekkelijk zal klinken, moet je als advocaat kasten vol technische informatie doorspitten, intensieve cursussen volgen en daar ook nog zelf voor betalen. 
als gevolg van deze strenge vereisten is er in Denemarken, Canada, Mexico en Australië een groot tekort aan advocaten. 
in de Verenigde Staten lopen er daarentegen genoeg advocaten rond, zo'n 1 miljoen.
net als advocaten moeten chirurgen een zeer intensieve studie volgen voordat ze aan de slag kunnen. 
als chirurg ligt er extreem veel druk op je, aangezien je elke dag levens moet redden. als gevolg hiervan is er in landen als Rusland, Australië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland een groot tekort en mensen aan de operatietafel.
als röntgenoloog kun je ook een aardig salaris verdienen, maar toch is het beroep niet zo in trek, vooral niet in Europa.
de hele dag in de monden van vreemden bezig zijn klinkt niet als het leukste beroep, maar je kunt er wel veel geld mee verdienen. 
ondanks dit hoge salaris is er toch een tekort aan tandartsen in landen als Denemarken, Finland, Estland en Zweden. ze zijn nodig maar ik kan me ook wel weer voorstellen dat niet iedereen warm loopt voor een baan als tandarts.
hoewel verloskundige een populair beroep is in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Europese landen, is er in deze landen toch een tekort aan deze professionals aangezien er maar weinig geïnvesteerd wordt in gedegen scholing voor verloskundigen.
en wie had gedacht dat er een tekort was aan mensen die zich de hele dag over dieren mogen ontfermen? toch is er in Rusland, Canada, Zwitserland, Australië en Nieuw-Zeeland een tekort aan dierenartsen.
van je wifi-aansluiting tot je lichtschakelaars, elektriciens zijn essentieel voor veel dingen waarmee je dagelijks in aanraking komt. het zal dan ook geen verrassing zijn dat er veel behoefte is aan goede elektriciens. 
met name in Noorwegen, Rusland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland is er een tekort aan.
zoals je wellicht al gemerkt is er over het algemeen meer vraag naar fysieke beroepen dan bijvoorbeeld naar kantoorbanen. 
Europa, Canada en Australië zijn de gebieden met het grootste tekort aan loodgieters, en nog steeds neemt de hoeveelheid mensen met dit beroep af.
over de hele wereld is er behoefte aan meer leraren. in landen als Finland, Polen en Zweden is er veel behoefte aan basisschoolleraren, terwijl de rest van Europa, Canada en Australië meer behoefte heeft aan docenten voor middelbare scholen.
nu kan ik me wel voorstellen dat met wat je op sociale media's leest en ziet van het gedrag van de hedendaagse jeugd je niet zomaar dit beroep kiest.
anders dan alle populaire kookprogramma's op televisie doen vermoeden, kampen het Verenigd Koninkrijk, België, Noorwegen, Canada en Australië met een tekort aan goede chef-koks.
de rij aan beroepen is nog veel langer, beroepen als software ontwikkelaars,
verpleegsters, artsen, accountants, verkoopmedewerkers en lassers zijn een paar van die zeer gewilde beroepen.
dus mocht je nog werk zoeken misschien dat een opleiding in deze beroepen een optie is en een totale nieuwe start in een ander land beginnen.

tot het volgende blog .... Geen opmerkingen:

Een reactie posten