zondag 8 januari 2017

fitness goeroe's

begin jaren 80, was er een ware hype van fitness goeroe's.
bekende artiesten voelde zich genoodzaakt ons een gezond beweeg patroon voor te doen.
het leek als of ze wilde zeggen : doe zo als ik en je wordt net zo succesvol en slank als ik.
totale onzin natuurlijk maar op een of ander manier hadden ze wel succes met hun videootjes en boeken.
en zo net naar de jaarwisseling zijn er vast onder jullie die als voornemen hebben "meer bewegen". ja, geef maar toe! het is zo!
nou, ik niet maar ik heb wel een paar van die goeroe's op rij gezet, ken jij ze nog?


Jane Fonda
begin jaren 80 was Jane Fonda het middelpunt van de fitnesswereld. 
Fonda werd begin jaren 60 bekend als actrice maar maakte in 1982 carrière in de fitnesswereld toen ze "Jane Fonda's Workout" lanceerde, de eerste van een reeks trainingsvideo's van de sportieve schoonheid.
in 1987, een aantal jaar na de start van haar fitnessimperium, werd Jane Fonda voor de zevende keer genomineerd voor een Oscar, ditmaal voor haar rol in "The Morning After". 
ze speelde in nog 11 films, en werd ze in 2013 en 2014 genomineerd voor Emmy's voor haar rol in "The Newsroom". 
Momenteel is Fonda te zien in de Netflix-serie "Grace and Frankie". De tweevoudig Oscarwinnares is nog altijd een fitnessgoeroe. In 2010 lanceerde ze nog een boek en vijf fitness-dvd's.


Richard Simmons 
Richard Simmons lanceerde zijn carrière in de fitnessindustrie in 1974, toen hij zijn eerste gezondheidscentrum opende in Los Angeles.
in de jaren 80 groeide hij uit tot televisiepersoonlijkheid, en hij kreeg zelfs zijn eigen talkshow. 
Richard Simmons' fitnessimperium groeide uit tot boeken, video's, dvd's en een calorie-tracking-systeem. 
hij was te zien bij de MTV Video Music Awards in 2013 en de Macy's Thanksgiving Day Parade, en verscheen begin 2014 nog bij een liefdadigheidsevenement in Los Angeles  maar verder leidt hij een teruggetrokken bestaan. begin 2016 had hij telefonisch interviews met "Entertainment Tonight" en de "Today" show om de geruchten te ontkrachten dat hij ziek is of gegijzeld wordt. 
in juni 2016 belandde hij om onbekende redenen in het ziekenhuis.


Denise Austin
voormalig turnster Denise Austin studeerde lichamelijke opvoeding en bewegingspsychologie, en ging na haar studie aan de slag als aerobics-lerares in Los Angeles. 
in 1981 werd ze co-host in "The Jack LaLanne Show", en binnen een jaar had ze haar eerste twee fitnessvideo's uitgebracht en haar eigen show gelanceerd. 
van 1984 tot 1988 was Denise fitnessexpert in de "Today" show.
Denise Austin heeft sindsdien 12 boeken en meer dan 100 fitnessvideo's en -dvd's uitgebracht. 
ze was ook te zien in meerdere fitnessprogramma's, zoals "Getting Fit", "Denise Austin's Daily Workout" en "Fit Life". 
in 2012 lanceerde ze Forever Fit, een collectie fitnessbenodigdheden. ze runt ook een 10 weken durend fitnessprogramma en een maandelijks fitnessprogramma op haar populaire website. 

er zijn er nog wel meer die zich op fitness storten, wat dacht je van deze? 
die ken je vast ook wel.
Olivia Newton-John: in 1981 lanceerde de Engels-Australische zangeres/ actrice, en ster van "Grease", haar album "Physical", en groeide uit tot fitnessicoon.
Lou Ferrigno: hij werd bekend door de documentaire "Pumping Iron" uit 1977, die ging over zijn pogingen om de titel Mr. Olympia van regerend kampioen Arnold Schwarzenegger af te pakken. niet lang daarna speelde Ferrigno de titelrol in "The Incredible Hulk".
in de jaren 90 hield hij zich nog even met bodybuilden bezig, om daarna definitief te stoppen met de sport. maar zijn fitnessimperium leeft voort: begin 2016 lanceerden Lou en zijn familie Ferrigno FIT, een online gezondheids- en fitnessplatform waar je Ferrigno Fuel vitamines en Ferrigno Fit Box kunt kopen, en mee kunt doen aan Incredibly Fit, Lou's 12 weken durende fitnessprogramma.

ik weet het nooit zo met die programma's?
het zal best ergens een nut voor hebben maar ik blijf toch gewoon maar bij mezelf en me eigen programma: op letten wat je eet, voldoende drinken en regelmatig me wandelingetje maken.

tot het volgende blog .....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten