dinsdag 1 november 2016

#stopbullying!!

als je geplaagd wordt, kun je altijd terug plagen. 
plagen is niet gemeen, plagen is voor alle partijen grappig. 
om plagen kun je lachen, niet iedere keer dezelfde is aan de beurt. 
plagen is ook meestal een tegen een en is makkelijk te stoppen. 
het is niet zo dat je met plagen niet op hoeft te letten. 
als dezelfde persoon lang of veel geplaagd wordt, dan kan het zijn dat de ontvanger het niet meer leuk vindt.
en dan is wordt het pesten!

pesten betekent het systematisch misbruik maken van je persoonlijke macht of kracht om anderen die zich niet of moeilijk kunnen verweren pijn te doen, te intimideren of bang te maken met de bedoeling er zelf beter van te worden.
pesten komt binnen alle leeftijdscategorieën voor, van kleuters tot aan de ouderen in het verzorgingshuis. de meest bekende vorm van pesten waarschijnlijk het uitlachen en uitschelden van personen maar er zijn zoveel meer manieren om iemand te pesten. 
de sfeer niet positief en er is altijd sprake van meer tegen één. 
er is sprake van een machtsverschil, het slachtoffer is niet in staat tegen de sterkere partij (pestkop met meelopers) te verweren. pesten is altijd gemeen bedoeld en het kan niet in je eentje worden gestopt. 
je kan wel iemand uitlachen en dingen na roepen omdat hij littekens heeft en mank loopt maar je weet zijn verhaal niet achter die littekens. iemand pesten om uiterlijk is ook zo een voorbeeld, het is zo lekker makkelijk om een gezet persoon "dikzak" te noemen maar misschien heeft deze persoon wel een medische aandoening?
of het pesten van iemand om huidskleur, slaat ook nergens op! deze week ga ik via instagram, facebook, twitter en google+ iedere dag een afbeelding met jullie delen met de hastag #stopbullying.
deze week komt het weblog (buiten de woensdag van postcrossing) in het teken van stop pesten te staan, de blogs deze week sluiten aan op het onderwerp van pesten. het is misschien niet iets wat het probleem gaat oplossen maar even een extra lichtje er op kan geen kwaad.
de pesters staan er niet bij stil hoe je iemand kapot kan maken met jullie gedrag!
daarom dus deze week #stopbullying!
en hopelijk durft er dan iemand eens op te komen voor de slachtoffers!

(bron:www.stoppestennu.nl)

tot het volgende blog .... 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten