zondag 13 november 2016

raadselachtige verdwijningen

je hebt wel eens zo een moment dat je wenst van de aardbodem te verdwijnen of dat iemand verdween.
dit zijn vaak momenten dat iets beschamend is gebeurd.
maar wat als je nou zou verdwijnen en niemand kan verklaren hoe dit kon gebeuren?
de geschiedenis kent wel een paar van die raadselachtige verdwijningen.


Amelia Earhart
Amelia Earhart was in 1928 de eerste vrouwelijke piloot die met een vliegtuig de Atlantische Oceaan overstak. in 1937 verdween ze toen ze een nieuw record probeerde te vestigen. zij en haar navigator kwamen nooit aan bij hun bevoorradingspunt op het eiland Howland in de Stille Oceaan. het doet vermoeden dat ze geen brandstof meer hadden en in de oceaan zijn neergestort. maar er doen ook geruchten de ronde dat ze een noodlanding heeft gemaakt op een klein eilandje waar ze door het Japanse leger gevangen is genomen.



De Roanokekolonie
in de 16e eeuw verdwenen meer dan 100 Britse kolonisten van het eiland Roanoke, in North Carolina. de leider van de kolonie, John White, vertrok naar Engeland om voorraden in te slaan. bij zijn terugkomst was er geen teken van leven meer te bekennen, niet van zijn gezin noch van de kolonie. volgens huidige theorieën zouden de kolonisten zijn opgenomen in een plaatselijke indianenstam, op een eiland van Cape Hatteras.



Richey Edwards
in februari 1995 verdween de gitarist van de Manic Street Preachers, een punkgroep uit Wales. hij werd voor het laatst gezien bij het verlaten van een Londens hotel. twee weken later werd zijn auto op de parkeerplaats van een benzinestation gevonden. nadat ze 13 jaar niets meer van hem hadden vernomen, lieten zijn ouders hem dood verklaren. tot op de dag van vandaag blijft zijn verdwijning onverklaarbaar. 



Het bataljon van Norfolk
in 1915 verdedigde een bataljon van 267 mannen de Franse en Engelse posities tegen de Duitsers op het schiereiland Gallipoli bij de Zee van Marmara. een Brits contingent observeerde het bataljon van veraf toen de manschappen assistentie wilden bieden aan een Nieuw-Zeelands legerkorps. ze zagen hoe een grote wolk op het bataljon neerdaalde en toen deze weer opsteeg waren alle 267 soldaten verdwenen.


de geschiedenis ken nog veel meer van die raadselachtige verdwijningen.
D. B. Cooper: De beroemde kaper D.B. Cooper verdween op 24 november 1979, net nadat hij een losgeld van 200.000 dollar had geïncasseerd. hij kreeg deze som in ruil voor de vrijlating van de passagiers van een Boeing 727. in volle vlucht sprong hij aan een parachute uit het vliegtuig en werd nooit teruggevonden.
Cynthia Anderson: in 1981 verdween deze jonge secretaresse terwijl ze op weg was naar haar werk. toen haar bazen op hun kantoor kwamen was er geen enkel teken van Cynthia, hoewel haar auto op de gebruikelijke plaats stond. het intrigerende was dat op haar bureau een boek uit de Bouquetreeks werd gevonden dat ging over de ontvoering van een vrouw.
De kinderen van de familie Sodder: in de nacht van 24 december 1945 dachten Jenny en George Sodder dat ze hun vijf kinderen allemaal zouden kwijtraken toen hun huis in brand stond. in de overblijfselen werd echter geen enkel lichaam gevonden. dit gegeven en de ontdekking dat de telefoonlijnen waren doorgesneden leken er op te wijzen dat de kinderen waren ontvoerd voordat de brand uitbrak. het raadsel is echter nooit opgelost.

(bron: msn.nl)

 tot het volgende weblog .....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

How’s life? #14

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update heb gegeven over hoe het met ons gaat, dus hierbij onze update. Het is alweer 4 ma...