vrijdag 9 september 2016

top 5 piratenfilms

het is weer een tijdje geleden dat we een top 5 lijstje hebben door genomen, dus vandaag maar weer eens zo een lijstje om door te nemen. dit keer maar eens in de geschiedenis gedoken van de piratenfilms.
films met piraten doen het vaak heel erg goed. ze doen waar ze zin in hebben, beroven schepen en begraven graag schatten.echter raakte piraten ook weer minder in trek, toch werd de piratenvlag op het witte doek meerdere keren gehesen en zijn er wel een paar topper te noemen,  en dit zijn 5 van de betere piratenfilms aller tijden?


5. Captain Blood (1935)
Errol Flynn was in de jaren 30 een grote filmster, hij was de perfecte acteur voor een piratenfilm.
in captain Blood speelde hij een arts die naar Jamaica wordt verbannen en vervolgens als een slaaf wordt verkocht. tijdens een aanval van piraten weet hij aan zijn lot als slaaf te ontsnappen en sluit zicht aan bij de piraten. onder de naam captain Blood beleeft hij mening avontuur.

4. Hook (1991)
Steven Spielberg deed ook een poging met het maken van een piratenfilm, hoewel het niet een van zijn meesterwerken is, is deze film zeker goed vermaak. Hook verteld het verhaal van een volwassen geworden Peter Pan, als zijn kinderen worden ontvoerd moet hij terug naar Neverland waar zijn kinderen worden vast gehouden door zijn oude vijand captain Hook.

3. Peter Pan (1953)
deze echte Disney klassieker mag niet ontbreken in dit lijstje. in deze Disney versie van een piratenfilm zien we hoe kaptein Haak, de vijand van Peter Pan, een ware obsessie heeft voor de vliegende jongen die niet volwassen wil worden. zijn strijd heeft wel wat hilarische vormen.
zeker een piratenfilm die zeer geschikt is voor de kleiner kijker, wie is er nou niet groot geworden met Peter Pan?  

2. Treasure Island (1950)
van het boek van Robert Louis Stevenson is Treasure Island is ongetwijfeld een piratenfilm die in de loop der jaren is verfilmd. 
in 1950 deed Disney een poging met een verfilming van het boek en tevens de eerste niet-geanimeerde film uit de disneystudio.
de jongen Jim krijgt een kaart in handen die toebehoort aan kaptein Flint, enthousiast word een zoektocht opgezet naar de schat die volgens de kaart er moet zijn. de bemanning heeft echter andere plannen, een muiterij om de schat in de pikken. een lekker spannend avontuur dus.


1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
hoewel de verwachtingen minder hoog waren dat men dacht, werdt Pirates of the Carribbean een reeks van succesverhalen.
Johnny Depp wist het karakter van Jack Sparrow geniaal neer te zetten als een wat warrige anti-held figuur die met moeite weet te overleven.
met wat hulp van Orlando Bloom als Will Turner en Keira Knightley als Elizabeth Swann was de spanning, romantiek en humor compleet voor deze film vol met special effects en monsters. 
het succes van de eerste film leverde nog 3 films op: dead men's chest, at world's end en on stranger tides.
in 2017 wordt nog een 5de film verwacht: dead men tell no tales.
tot het volgende blog .....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten