dinsdag 23 augustus 2016

5 bijzondere kunstwerken

je herkent vast wel een paar van deze plaatsen, misschien ben je er al eens geweest?
dat sommige plaatsen die wij nu bezoeken eigenlijk bedoeld waren als kunst weet misschien niet iedereen, ik ook niet hoor!
dit zijn een paar van die plekken die las kunstwerk zijn gemaakt en nu een grote toeristische trekpleister zijn.

DE 'IK HOU VAN JE' MUUR - PARIJS, FRANKRIJK


40 vierkante meter grote is deze 'ik hou van je' muur (Le mur des je t'aime) van Frederique Bardon en Claire Kito, en staat sinds 2000 in de Parijse wijk Montmartre. sindsdien is het de romantische ontmoetingsplaats voor verliefde stelletjes. de zin 'ik hou van je' is 311 keer in 250 verschillende talen op de muur geschreven.


VRIJHEIDSBEELD - NEW YORK CITY, vshet 46 meter hoge Vrijheidsbeeld was een cadeau van het Franse volk aan de Verenigde Staten, ter ere van het 100ste jubileum van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring. het koperen beeld van de Franse beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi en Gustave Eiffel (de man achter de Eiffeltoren) staat bij de ingang van de New Yorkse haven, en sinds 1886 hebben al miljoenen mensen het beeld bezocht.HET ATOMIUM - BRUSSEL, BELGIËhet Atomium, in 1958 ontworpen door architect André Waterkeyn voor de wereldtentoonstelling van Brussel, symboliseert de kristalstructuur van ijzer, 165 miljard keer vergroot. het bouwwerk bestaat uit negen bollen van roestvrij staal, die verbonden worden met 20 buizen, en op drie pilaren staan. de toeristische attractie werd in 2006 gerenoveerd, en vijf van de bollen zijn nu open voor publiek. in de hoogste bol is een restaurant gevestigd.

KLEINE ZEEMEERMIN - KOPENHAGEN, DENEMARKEN


dit bronzen en granieten sculptuur van een verloren zeemeermin op de Langelinje pier in Kopenhagen is een van de beroemdste toeristische attracties van Denemarken. het beeld was een gift van de Deense bierbrouwer Carl Jacobsen aan de stad Kopenhagen in 1913. 
de beeldhouwer Edvard Eriksen baseerde het beeld op het bekende sprookje. het beeld is meerdere keer beschadigd door vandalen, en zelfs twee keer onthoofd.

CARHENGE - ALLIANCE, NEBRASKA, VS39 auto's werden in de stad Alliance net zo neergezet als het beroemde Stonehenge, in een cirkel met een diameter van 29 meter. Jim Reinders bouwde het in 1987 ter nagedachtenis aan zijn vader. per jaar bezoeken meer dan 80.000 toeristen de plek, met name tijdens de zonsondergang. de bijzondere plek is al vaak als decor in films en series gebruikt.(bron: msn.nl)

dit waren er een paar uit nog veel meer plaatsen.
een paar van die andere kunstwerken zijn het love sculpture in Philadelpia,VS of wat dat dacht je van het legertje aan kabouterbeelden in Wroclaw,Polen. 300 van die beeldjes zijn kriskras door de stad geplaatst.
en zo had ik er nog wel een paar bijzonder stukken bij gevonden, misschien ooit een deel 2 bijzondere kunstwerken.

tot het volgende blog ..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten