vrijdag 29 juli 2016

wat wij allemaal op instagram doen!

als je aan sociale media mee doet dan herken je vast wel een aantal van die type's die op instagram, twitter of snapchat hangen.
voor nu wil ik me even richten op de instagram type's, er zijn genoeg dingen die je kan posten en je hoopt dan maar dat andere dit leuk vinden.
instagram is in 2010 opgericht door Kevin Systrom en Mike Kreiger.
meer dan 30 miljoen mensen over de hele wereld gebruiken instagram, sommige gewoon voor de lol andere hebben hun account gewijd aan iets of iemand in het bijzonder.
je kan er ook in door slaan, dit zijn een paar van die instagram feiten die wel allemaal wel eens zijn tegen gekomen of misschien doe je het zelf wel.

#hastage
erg leuke uitvinding om iets makkelijker te maken als je iets zoekt maar sommige slaan hier wel in door. ik zelf wil nog wel eens een stuk of 3 van die hastage gebruiken en vindt dat al veel maar sommige die hebben een aan een schakeling van #hastage's.
en dan heb je er ook nog bij die doen dit bij andere in hun berichten wat ik persoonlijk erg storend vind, vaak zijn dit van die hastage linkjes naar van die apps waar je volgers zo gezegd kan kopen.
persoonlijk vind ik het triest dat je dat doet, populair proberen over te komen met veel volgers.

de half naakte selfie
oké als je er goed uit ziet en echt niks hebt om je verder voor te schamen, zie ik het probleem niet dat je dit ook laat zien. maar sommige slaan hier in door.
als je leuk op een foto staat in bikini of zo zie ik geen enkele reden om me daar druk over te maken maar sommige die gaan echt helemaal naakte op de foto en zetten dit op hun instagram!
hallo, ooit gedacht aan de jonge kinderen die aan instagram doen? ik zie het nut er toch al niet van in.
de mannen onder ons zullen hier anders over denken.
let wel op! bij sommige zit er een site achter die weer gelinkt zit met zo een porno site! klink dus niet zo maar door op die links!

de reiziger
sommige lijken nooit thuis te zijn en altijd op reis te zijn.
die foto's van verschillende plaats op de wereld kan ik zelf ook wel waarderen, leuk om te zien.
voor wie nog op vakantie gaat is het misschien een leuke inspiratie bron voor eigen vakantie.
en al lijkt deze persoon continu op reis te zijn, vergis je niet, ooit gedacht dat hij of zij zo veel leuke kiekjes heeft en deze deelt met jullie terwijl ze gewoon al thuis zijn?

food foto's
ja dit is er een waar ik zeker schuldig aan ben, een foto maken van je gerecht wat je hebt gemaakt.
een enorme hit op instagram, genoeg foto's van eten te vinden.
je kan het ook overdrijven, je hoeft echt niet ieder stukje etenswaar vast te leggen.
soms heb je misschien iets bijzonders gemaakt, wat er super goed en lekker uit ziet en waarom zou je dat niet delen? sommige mensen hebben hun account geheel gewijd aan eten en drinken.
zo lang de verder verwerking van het voedsel ons maar bespaard blijft vind ik het best.

huisdieren
huisdieren is ook zo een groep die het goed doen op instagram.
de meest vreemde foto's en filmpjes komen soms voorbij. niet alleen van huisdieren maar ook van uit dierentuinen of wat voor plaats dan ook waar je dieren kan vinden.
het blijft dan toch altijd wel weer heel schattig als iemand zo een leuke pup of kitten heeft maar de leuke baby panda's doen het ook goed op instagram.

de spammer
dat het leuk is en dat je soms veel hebt wat je wil delen is leuk maar deel niet te veel, en zeker niet achter elkaar.
te veel posten kan ook verkeerd werken, mensen kunnen het irritant vinden en stoppen met volgen.
volgens een advies van een of andere bureau zo gemiddeld 10 foto's op een dag voldoende zijn om mensen nieuwsgierig te houden. het is natuurlijk geheel aan jezelf wat je doet.

de selfie fotograaf
goed dat sommig er goed uit zien dat weten we nu wel en die maken daar soms iets te gretig gebruik van. selfie's op de meest vreemde plaatsen, overal waar zo een persoon komt word een selfie genomen, oké dat kan leuk zijn als je in Parijs bij de Eiffeltoren staat maar waar om voor de spiegel in de badkamer omdat je je make-up even hebt bijgewerkt?
kijk een keer een foto van jezelf kan leuk zijn maar soms kan je te gaan, die foto van dat Eiffeltoren alleen had ook indruk gemaakt zonder dat je er zelf op stond.


er zijn nog veel meer van die dingen die je tegenkomt.
wat dacht je van de tbt, de throwback thursday foto, een foto van jaren gelden word geplaatst met kort waarom dit zo een bijzonder moment was.
ik zelf heb ook instagram ( de link staat hier op het weblog ergens) ik plaats van alles, van foto's van me huisdieren, soms ook wat ik heb gekookt of gebakken en vooral veel qoutes, vooral omdat die me het meeste aan spreken, sommige slaan op mij persoonlijk andere zijn gewoon algemeen.
ik ben zeker geen selfie fotograaf, een keer op de foto is leuk, als je met vrienden ben of samen met me dochter op stap bent. maar tot een zeker hoogte hou ik ook het respect dat niet ieder vriend met zijn hoofd op instagram geplaatst wil worden. en daarbij sommige momenten zijn iets van ons samen daar hoeft niet de hele wereld van mee te genieten.
wie me wil volgen is welkom, wie niet wil volgen ook goed maar ik koop geen volgers.

tot het volgende blog ....Geen opmerkingen:

Een reactie posten