donderdag 21 juli 2016

dierenmishandeling Chinees circus

in China al sinds 2011 een verbod van kracht is, lijkt het erop dat het land zich niet aan de regels houdt, dierenrechtenorganisatie PETA trekt aan de bel.
in een video, waarvan je nekharen recht overeind gaan staan, is te zien hoe verschillende circusdieren behandeld worden tijdens het aanleren van de kunstjes. de dierenwelzijnsorganisatie ging een tiental verschillende locaties af waar de beesten worden klaargestoomd voor een leven in het circus. 
let op! in de video zijn schokkende beelden te zien!


de onderzoeker kwam tot de conclusie dat het grootste leed voor de circusdieren het aanleren van al die verbluffende trucs is.
om jonge zwarte beertjes aan te leren om op hun achterpoten te gaan staan, worden ze aan een ketting om hun nek omhoog gehesen. door op hun achterpoten te blijven staan, verwonden ze zichzelf niet. maar als ze dit niet doen, lopen ze de kans om te stikken. daarnaast geven de jonkies ook niet zomaar op, want in dat geval worden ze flink gestraft. een ferme ruk aan hun halsband en vervolgens over de grond gesleept worden, is dagelijkse kost voor de beestjes.
ook het aanleren van een truc op een bal is voor leeuwen en tijgers ontzettend dieronvriendelijk. de roofdieren worden geslagen en gestoken met lange metalen stokken. soms zit er zelfs een zweep aan het einde vast. 
wanneer ze niet gedwongen werden om op te treden zitten de grote katachtigen opgesloten in kale kooien met weinig ruimte voor beweging.
voor de rest van de circusdieren, zoals apen en honden, is het helaas ook geen pretje. ze leven onder erbarmelijke omstandigheden. 
volgens de onderzoeker worden de dieren na de training opgesloten in kleine kooien. 
(bron: PETA)
In Nederland geldt sinds 2015 een verbod op circusdieren.

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten