vrijdag 10 juni 2016

zaken waar een vrouw zich aan ergert bij een man

gisteren de ergernissen van onze mannen maar wij vrouwen hebben van die dingetjes waar we ons soms heel druk over kunnen maken.
mannen zien niet altijd het probleem en maar wij vrouwen zien dat toch anders of willen juist iets anders horen.
ik heb er een paar op rij gezet van die dingen die vrouwen anders zien of wil horen.
ik zal mezelf heus ook in het verleden schuldig hebben gemaakt aan een paar van deze.
neem dit natuurlijk met een flinke pot zout en zie er de humor van maar ga elkaar alsjeblief geen verwijten maken!

1. Je bent OK zoals je bent ...
nee wij willen meer dan "ok" horen! we willen een uitleg van minimaal één A4 vol waarom je fantastisch bent! vrouwen nemen geen genoeg met "ok" die willen uitgebreid een uitleg en dat is dan weer iets waar sommige mannen gelijk het angst zweet van over de rug krijgen.
"ik hou van je zo als je bent" komt hier niet tot zijn recht. als we besluiten wat af te willen vallen willen we steun en niks anders.

2. Je lijkt zo op je moeder.
pas met deze opmerking zeker op! we weten heel goed dat je hier de slechte eigenschappen van je schoonmoeder bedoelt maar bedenk ook dat de band die de meeste hebben met hun moeder bijna gelijk staat aan heilig zijn. geef eerlijk toe als wij vrouwen over hun schoonmoeder beginnen vinden de mannen het ook niet leuk als je aan hun "mammie" komt.
daar komt bij dat we, hoeveel we ook van ons moeder houden op geen enkel wijze met haar vergeleken willen worden.

3. Ja, dat klopt!
hang niet de slimmerik uit door haar gelijk te geven en zo een discussie te voorkomen. want je kan er donder op zeggen dat je die dan juist wel krijgt. wij vrouwen weten heus wel dat jullie het zeggen om ellende te voorkomen maar het maakt ons juist alleen maar bozer als je ons gewoon gelijk geeft.
bedenk maar dat na zo een discussie wel weer iets volgt om alles goed te maken.(hihi)

4. Je bent zo’n controlefreak!
nee wij zien dat anders, wij zien het al goede planning. en soms kan deze eigenschap juist heel goed zijn.
ik zal niet zeggen alle mannen maar ken er ook die wel wat hulp kunnen gebruiken met overzicht en zo.

5. Je moet een beetje kalmeren…
we begrijpen best dat je probeert om iemand te laten ontspannen maar we vaten dit niet altijd sportief op.
zeker als je er van die grapjassen bij hebt die je gespannenheid combineren met je hormonen die een loopje met je nemen. willen wij niet horen en doet ons soms nog gekker of bozer reageren als dat je lief is!

6. multitasking 
we kunnen best veel dingen tegelijk maar ook wij hebben onze grens en soms is het dan ook een warm welkom als manlief mee helpt. dagelijks de routine van kinderen,huishouden en misschien je werk hebben we snel onder de knie maar we willen ook wel eens verademing.
"ik heb geen tijd" schiet bij ons er vaak verkeerd, geen tijd? reken er dan maar op dat je een lijstje voor geschoteld krijg wat wij vrouwen allemaal doen!

7. Mijn ex…
vergelijkingen met exen kunnen we ons ook aan ergeren. over het algemeen kunnen vrouwen het minder goed hebben dat je nog met je ex omgaat of het over haar hebt. kan lastig zijn als er uit deze relatie kinderen zijn. eerlijk gezegd zegt dit meer over jullie relatie die je hebt dan over de ex zelf.
misschien is de relatie dan toch niet zo sterk en goed als je denkt?
bedenk in ieder geval dit: het is de ex om een reden, verleden tijd. maar vergeleken worden met iemand zijn ex is nooit leuk, of dit nou de mannen of de vrouwen zijn, we willen niet vergeleken worden met fouten uit het verleden.


ik heb misschien makkelijk praten als single maar ik geloof er in dat als je elkaar open en eerlijk behandeld dat het beste is voor de opbouw van vertrouwen.
elkaar wat vrijheid geven kan ook geen kwaad, maar elkaar wat toekomen is en mooie gebaar en spreekt van liefde, denk ik (??)
nogmaals ik ben single,dus lekker makkelijk praten, maar mogelijk dat een van de bovenstaande reden de reden is geweest dat eerdere relatie kapot gingen.(niet in alle gevallen)
maakt er niet te veel ophef over, ga elkaar niet gelijk verwijten als "zie je dat doe jij ook!"
wees gewoon lekker happy samen en geniet van elkaar.
zo als de mannen hebben wij vrouwen ook onze puntjes waren we over kunnen vallen, die van de mannen hebben we in een gisteren blog al gehad.

tot het volgende blog ....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten