donderdag 23 juni 2016

voedsel wat kanker verwekkend kan zijn!

we horen het wel vaker dat wat je eet veel te maken heeft met je gezondheid en dat is waar. er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ingrediënten en samenstellingen bevatten, die daadwerkelijk kanker kunnen veroorzaken.( het kan maar hoeft niet zo te zijn, zal van persoon tot persoon verschillen!)
in onze huidige maatschappij komt kanker vaak voor, bij 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 2 mannen ontwikkelt deze ziekte zich. 
meer dan de helft van alle kankersoorten kan worden voorkomen met de juiste voeding en kan daardoor een actieve rol in uw gezondheid innemen.
hier een lijstje van wat kankerverwekkend voedsel wat alledaags is maar dus een tijdbom voor ons lichaam zou zijn.

1. Chips en frietjes
het is niet de aardappel die het probleem kan geven maar de bereidingswijze. 
dit voedsel worden in gehydrogeneerde oliën gekookt en na het koken met zout behandeld. naast het zout en transvetten, die een probleem voor uw gezondheid zijn, leiden de hoge temperaturen bij de bereiding van deze voedingsmiddelen tot een te hoog acrylamidegehalte. dit is een chemische stof die ook onder industriële bouwmaterialen en sigarettenrook voorkomt, en deze wordt geassocieerd met een verhoogd risico op kanker.

2. Popcorn uit de microgolfoven
deze populaire snack bevat een potentieel kankerverwekkende stof, genaamd perfluoroctaanzuur (PFOA). 
de kunstmatige boter, die gebruikt wordt om dergelijke popcorn te kruiden, bevat ook chemicaliën die het risico op longschade kunnen verhogen. 
vanwege de risico’s is het best om je popcorn te bereiden op de ouderwetse manier en echte boter te gebruiken.

3. Gekweekte zalm
je leest wel eens over die gekweekte vis en wild gevangen vis, en er is een goede reden voor. gekweekte zalm wordt gefokt en ze kunnen dingen zoals PCB’s, pesticiden en antibiotica bevatten. 
wilde zalm bevat geen van deze potentieel kankerverwekkende stoffen, en ze bevatten een hogere mate van zeer gezonde omega 3-vetzuren.

4. Limonade en kristalsuiker
als je regelmatig frisdrank drinkt of kristalsuiker gebruikt, ervaart je een snelle stijging van uw insulinespiegel. 
er is een theorie dat bij een hoog suikerverbruik je de kankercellen in je lichaam versterken. het is belangrijk dat je gebruik van frisdrank en kristalsuiker tot een minimum beperkt, zodat uw lichaam in staat is om de insuline- en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

5. Worstjes
je hoort wel vaak negatieve kritiek op industrieel verwerkte voedselproductie en er zijn een aantal redenen voor, één van de meest voorkomende is dat worsten natriumnitraat bevatten. 
al sinds de jaren 1970 wordt er geprobeerd om deze inhoud te verbieden vanwege de kankerverwekkende gevaren die het vertegenwoordigt.

6. Rood vlees
rood vlees is niet iets wat u moet opgeven maar je moet voorzichtig zijn bij het kopen. 
je moet alleen biologisch, met gras gevoederd rundvlees kopen, om ervoor te zorgen dat het geen chemicaliën en andere dingen bevat, die gevaarlijk kunnen zijn. 
rundvlees, dat niet organisch is, en met gras werd gevoederd, kan het risico op kanker en het risico van andere ernstige ziekten die ontstekingen veroorzaken in het lichaam verhogen.


dit zijn maar een paar bekende voedsel mogelijkheden die kankerverwekkend kunnen zijn. je kan er aan werken om ze te vermijden, er zijn altijd alternatieven voor voedingsmiddelen die je graag eet.
natuurlijk zal de wel bekende optie 'een keertje' en 'met maten' zeker van toepassing zijn als je deze producten gebruikt.
maar dat geld toch voor alles, gebruik in maten of gebruik het helemaal niet meer.
maar dat hoeft geen garantie te zijn dat je deze ziekte niet kan krijgen als je stopt met deze dingen te gebruiken.
bedenk het volgende: bijna aan alles wat we eten en drinken is wel een risico. is het niet zo dat men heeft geleerd met maten in het gebruik er van dat dat het beste en wijste?
doe er mee wat je wil maar ik zit vanavond gewoon op de bank een filmpje via netflix te kijken met een schaaltje chips en een cola! 


tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten