vrijdag 3 juni 2016

broodfokkers!

me onderwerp van vandaag is alles behalve vrolijk en kan zelf schokkend worden ervaren!
toch is het iets wat gebeurd en waar een einde aan moet komen!
daarom wil ik dit toch onder de aandacht brengen, het filmpje kan schokkend worden ervaren dus als je er niet tegen kunt raad ik het niet te kijken.
maar onthou wel dat iemand verantwoordelijk is voor hoe de dieren er uit zien en dat dit onnodig is om in beeld te brengen zo dat we met onze eigen ogen zien hoe slecht deze beestjes worden behandel om snel veel geld aan ze te verdienen.
een broodfokker is een fokker van gezelschapsdieren, meestal honden of katten, die gefokt worden met als doel veel geld te verdienen, waarbij het welzijn van de dieren niet van belang is wordt gemaakt. 
ze letten niet op de gezondheid en het karakter van het dier. de dieren groeien niet op in een huiselijke omgeving, maar meestal in een hok of kooi. 
in de praktijk betreft het meestal jonge honden (puppy's) en katten (kittens).
er wordt geen  stamboom aangevraagd en en er komt met regelmaat inteelt voor. 
er wordt niet gelet op erfelijke ziekten of afwijkingen. 
jonge dieren worden meestal niet goed gesocialiseerd en in sommige gevallen ook niet zindelijk gemaakt.
dit heeft tot gevolg dat ernstige lichamelijke afwijkingen en gedragsstoornissen kunnen ontstaan. Ook ontwormingskuren en andere medische zorg middelen worden de dieren niet gegeven, wat de gezondheid verzwakt.
na het kopen van zo een dier kan je veel ellende er mee hebben door ziektes en soms overlijden deze dieren ondanks al je goede pogingen gewoon weg omdat ze te zwak waren om te overleven.
diertje weg maar ook je geld!
over het algemeen word dit soort handelen van broodfokkers gezien als dierenmishandeling
voor de gene die de aanschaf van een pup of kitten bij een broodfokker doen een geval van 'goedkoop is duurkoop'.
de aanschafprijs van het dier is lager dan van een dier dat met stamboom in huiselijke kring bij een hobbyfokker is opgegroeid, maar de schade als gevolg van lichamelijke, genetische of geestelijke afwijkingen die kunnen optreden kan behoorlijk in de papieren lopen als deze medisch moet worden behandeld. 
Broodfokkers zijn meestal niet aangesloten bij rasverenigingen. 

natuurlijk zijn er mensen die zich inzetten dit te stoppen! 
en daarom hierbij ook een filmpje waar de viervoeters van hun noodlot zijn gered.via internet kun je genoeg terug vinden over de broodfokkers en ook kun je lijsten vinden waar deze broodfokkers op terug te vinden zijn.
koop dus niet zomaar ergens een hond of kat maar zoek eerst goed uit of dit vertrouwd is!

tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten