maandag 7 maart 2016

bizarre stoep

deze stoep is op zijn zachtst gezegd een beetje eng.  op de beelden is te zien hoe de stoep lijkt te ademen, de stenen komen af en toe omhoog. nee, je hebt waarschijnlijk niet te diep in het glaasje gekeken, dit gebeurd echt!
de beelden zijn gemaakt in de Italiaanse kustplaats Cadimare, niet ver van Genua. de stoep ligt vlak aan een kade. dit vreemde fenomeen zou worden veroorzaakt door de golven van de zee, die zich onder de kade 'vouwen' en lucht door de grond 'persen'. de lucht zoekt een uitweg en vindt die tussen de stoeptegels. een klein wonder van moeder aarde zal ik maar zeggen. 

het is niet voor het eerst dat dit verschijnsel wordt gefilmd. in november vorig jaar in de Canadese provincie Nova Scotia. daarvan werd gezegd dat de wind de oorzaak was. de wortels van de boom die niet zo stevig in de grond stond, duwden de aarde naar boven.

het blijft toch een heel vreemd iets om te zien. je eerste ingeving is misschien dat je te veel hebt gedronken maar blijkbaar zijn er nog van die bizarre wonderen op de wereld die we niet kunnen verklaren maar wel een heel apart zicht geven die ons mensen doet verbazen. een verdere verklaring hoe dit kan is niet te vinden, ik heb er dan verder niks over kunnen vinden. leuk projectje om als wetenschapper eens wat meer onderzoek in te gaan doen.
tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten