dinsdag 2 februari 2016

roofvogels halen drones uit de lucht.

de Nederlandse politie heeft in samenwerking met Guard from Above, een bedrijf wat roofvogels traint, gekeken naar mogelijkheden om roofvogels in te zetten om drones uit de lucht te halen.
in de eerste instantie zal het gaan om vijandelijk drones, denk hier bij aan criminelen doeleinden waar bij soms gebruik wordt gemaakt van drones.
in de toekomst zal er ook zeker worden gekeken om het ongewenste dronegebruik tegen te gaan.
er zijn situaties bekend waar drones niet mogen vliegen, dit heeft altijd te maken met de veiligheid.
er zijn bijvoorbeeld ook gevallen bekend dat een traumahelikopter niet kon landen omdat iemand daar met zijn drone aan het vliegen was.
dat je met een drone mooie beelden kan maken is bekend maar denk je eens in dat zo een drone uit de lucht komt vallen. dit kan een gevaarlijke situatie opleveren voor de mensen.
sommige mensen zullen het onzin vinden maar er word hier wel degelijk een goed punt gemaakt wat veiligheid betreft. het vinden van de "bestuurder" is niet altijd gemakkelijk.
mede door dit soort dingen is er gekeken naar de mogelijkheid om roofvogels te trainen om deze drones uit te lucht te halen.
enige tijd geleden heeft de politie door middel van een demonstratie laten zien hoe dat in zijn werk gaat.(zie filmpje)
over een paar maanden wordt er definitief beslist of de inzet van roofvogels een middel gaat worden om ze in te zetten tegen drones. (bron: politie.nl)
wees dus gewaarschuwd, het zou best wel eens kunnen dat in de toekomst je drone uit de lucht is gehaald door een vogeltje ... maar ja dan was het wel je eigen schuld.

via deze link vind je alle informatie die hier in Nederland gelden voor het gebruik van een drone.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/inhoud/veiligheid-drones?utm_campaign=sea-t-verkeer_en_vervoer-a-drones&utm_term={keyword&gclid=CNzF7N7a2MoCFRYTGwod8zkM0Q

tot het volgende blog ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten