donderdag 14 januari 2016

tijdperk van de technologie

op dit moment leven we in het tijdperk van de technologie.   als je iets wil kopen maar het is niet in uw stad? geen probleem, kan je gewoon online bestellen en het wordt bij je thuis bezorgt.
we zijn op het punt waar de auto's zelf kunnen rijden. alles is gewoon veel worden, veel handiger voor de mensheid, maar is dat per se een goede zaak?
ik vond dit op het internet en na het lezen schrok ik toch wel.
we worden volop gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met bepaalde zaken van privé belang en soms kan dus met een apparaat je heel leven op zijn kop komen te staan.
een babyfoons gebruiken we om te kunnen horen wat je kleine rakker doet  maar nu hebben ze nog veel meer worden, en het lijkt leuk maar als je dit volgende mee hebt gemaakt denk je er wel anders over.
je kunt verbinding maken met bepaalde types babyfoon door je smartphone om te luisteren of zelfs sommige hebben een camera die je beelden laat zien. hoewel dit zeer handig is kan het ook voor vreemde gebeurtenissen zorgen.
ouders kregen geklaag van hun 3-jarige zoon. blijkbaar was iemand tegen hem aan het  te praten
s'nachts en het was beangstigend hem maar ze nam aan dat het zijn verbeelding was.
tot dat moeder de kamer in liep op een nacht en hoorden dat er met de jongen werd gepraat.
al snel bleek het afkomstig te zijn van de babyfoon met monitor. na en tijdje te staan luisteren aan de deur hoorde ze  een stem die zei "iemand komt '.
ouders waren  bang dat iemand hen zat te bekijken door de camera en ook de mogelijkheid had om te horen en praten. zonder aarzeling werd contact opgenomen met de fabrikant het apparaat, die vervolgens hen  informeerde dat waarschijnlijk iemand had "gehackt" in hun beeldscherm met behulp van een computer of smartphone.
er bleek dus een mogelijkheid te zijn dat iemand je babyfoon kan hacken en zo even ongestoord mee kijkt, je wil er niet aan denken wat zo iemand heeft kunnen zien of horen.
we beveiligen alles met wachtwoorden en beschermingsprogramma's, worden er op gewezen voorzichtig om te gaan met persoonlijke gegevens en een onschuldige babyfoon met monitor kan nu dus leiden tot de mogelijkheid dat hackers even bij je binnen komen gluren.
wees dus gewaarschuwd als jij zo een apparaat hebt, je weet nooit wie er mee kijkt.
tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten