zaterdag 9 januari 2016

moeder-dochter uitje

de dag begon vroeg gisteren voor ons, half 7 bed uit want rond half 8 moesten we al weg.
eerder deze week heeft me dochter met de gym een ongelukje gehad en sinds dien klacht ze over haar rug. er loopt een rare kronkel en ziet blauw.
nu is ze al met een aangeboren afwijking van de ruggenwervel geboren dus ergens maak je je toch zorgen,dat deelde de huisarts ook met mij, dus foto's maken.
dit gisteren dus gedaan, dinsdag de uitslag want er moet nog een specialist naar kijken. wel werden we naar huis gestuurd met de mededeling dat ze druk openbare plaatsen moest vermijden om dat de staand van de ruggenwervel toch wel zorgelijk er uit zag en ze even geen risico wilde dat er wervels van tussen komen door dat iemand je een duwtje geeft. verder nog wat tips in zit-en slaaphoudingen mee gekregen.
helemaal in de stress me dochter, en ons avondje uit dan? geen enkel probleem,er was voldoende mogelijkheid dat er een plaats kon worden geregeld dat me dochter in een goede houding zonder bang te zijn telkens in haar rug aan gestoten te worden. gisterenavond genoten van een avond uit van moeder-dochter. we hebben weer genoten en ondanks de tegenvaller van eerder die dag.
na toch een kort moment besproken te hebben hoe het nu verder zal gaan met de medesche toestaand kwam het gesprek toch al gauw op leuke dingen. we hebben best gelachen. de tafel naast ons was een jonge gezin,3 kleine kinderen waar van de jongste telkens naar me dochter kwam en haar aan tikte,begon te lachen en hoi zei en dan weer weg was. hoewel de ouders wel zeiden dat ze dit niet moest doen bleef ze het dus doen, me dochter vond het niet zo heel erg. ze vond het wel een lief meisje en deed haar denken aan een meisje wat ze kent van haar stage plaats. al snel kreeg ik verhalen te horen van haar stage. deze moet ze nog verder afmaken omdat ze ziek was en dus nog 16 uur moet draaien om haar stage te kunnen afronden. en zo komt een gesprek dan op de toekomst. het beeld wat me dochter heeft is duidelijk en blijkbaar zijn er klasgenoten die het ook raar vinden dat ze na denkt over werk en wat als je een gezin hebt. ik zelf vind het niet raar, het is goed dat ze na denkt over de dingen die je in je leven kan hebben of overkomen. heb haar ook nog even rode oren bezorgt toen ze vroeg hoe ik me toekomst zie, ik ben nu aan jaar 8 van single zijn begonnen en ik vind het best maar als ik de kans heb iemand te vinden om iets mee op te bouwen zal ik me er niet voor afsluiten. maar het was meer de opmerking die ik maakte dat ik niet van steen ben waar ze even rood van werd. ze hoefde verder geen details, ze snapte wel wat ik bedoelde ... haha. we zijn erg open naar elkaar toe, onze band word beschreven als bijzonder. moeder en dochter maar ook beste vriendinnen. soms geeft dit ook wel problemen maar we komen er altijd weer uit. dit soort uitjes zijn leuk en gezellig, we willen het ook blijven doen. zo eens in de 3 √° 4 maanden een avondje samen buiten de deur. erg leuk en gezellig en gisteren een zeer welkome vorm van afleiding, dinsdag horen we wat er verder gaat gebeuren maar deze avond nemen ze ons niet meer af, we hebben weer nieuwe dingen uitgeprobeerd en een noedel-garnalen soep is wel lekker maar eet niet handig met stokjes of lepel heb ik wel gemerkt. tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten