woensdag 27 januari 2016

blockbuster films 2015

de eerste maand van 2016 is al weer bijna om, en iets waar we dagelijkse mee te maken hebben is nieuwe films die uit komen.
er wordt van alles uit de kast gehaald om ons te vermaken met goeie films die ons naar de bioscoop kunnen lokken.
2015 kent wel een paar goeie films die je misschien heb gezien maar misschien wacht je er op tot de dvd er is of dat je hem via de diverse mogelijkheden online kan bekijken.
dit een een selectie van 5 top films (de totale top zijn er 10) die vast de moeite waarde zijn om een avondje onderuit te zakken met je drankje en een zak chips.
om de spanning er in te houden als je iets nog niet heb gezien, zal ik je niet te veel over de inhoud en verloop verklappen.

5: Inside Out

deze film geeft ons een kijkje in het hoofd van een tienmeisje, wat misschien ook wel weer wat scary kan overkomen bij de kleiner. we volgen haar vanaf de geboorte en zien hoe de emoties angst,woede,afkeer,verdriet en plezier tot leven komen.
door gevolg van een depressie word er een tocht afgelegd door de herinneringen van het meisje om haar weer terug op de rail te krijgen.
het onderwerp is misschien wat volwassen en moeilijk te begrijpen voor de kleiner kinderen maar niet te min werd deze film een succes tegen de verwachtingen in.


4: Fast & Furious 7

de film serie van de fast & furious blijf garant staan voor een blockbuster.
snelle auto's, stoere bestuurders en een vet spannende verhalenlijn waar een goedaardige bende alles doet om te overleven.
de eerste 6 delen zijn een soort fashback en in deel 7 gaat het verhaal verder na Tokyo Drift. een rustig leven heb je niet als een wraakzuchtig type achter je aan zit.
Vin Diesel, The Rock en Paul Walker schitterende wederom in deze film.
Walker (40jr)  kwam op 30 novemeber 2013 om het leven bij een auro ongeluk, door zijn overlijden was de release van deze film, uit respect voor Walker en zijn familie uitgesteld naar 2015.
de film heeft een einde gekregen die geheel als eerbetoon voor Walker is bedoelt.

3: The Hunger Games: Mockingjay Part 2

niet alleen de boeken zijn een groot succes de verfilm er van heeft zijn vruchten ook afgeworpen.
het derde deel werd in twee delen verfilmd, voor de echte fan een ramp want zo moest je nog langer wachten op de ontknoping.  
Katniss Everdeen(Jennifer Lawrence) breng een leger van rebels te samen om het op te nemen tegen de kwaadaardige president Snow(Donald Sutherland).
Lawrence is geen nieuwe in de filmwereld maar met de hunger games verfilming zich zelf duidelijk op de kaart gezet binnen de filmindustrie.2: James Bond: Spectre


Bond, James Bond oftewel 007 is er een die niet mag missen in dit rijtje.
met adembenemende stunts en gadgets gaat deze geheim agent zijn missie aan.
in dit deel lijkt hij op eigen houtje te werken, geheel tegen de zin van zijn grote bazen en wordt geschorst. maar dat houdt Bond (Daniel Craig) niet tegen en gaat door met wat hij aan het doen is.
al snel raakt hij verstrikt in een zoektocht van samenzweringen die gestopt moeten worden.
Spectre is de 24 ste bond film die is uit gebracht.
Craig is de zesde acteur die in de huid van 007 krop en naar verluid zou Spectre de laatste keer zijn dat het dat doet.op nummer één, die niet kon missen, deze draait nog in de meeste bioscopen.
ik heb hem zelf nog niet gezien maar ik ben wel grote fan van deze serie. me dochter niet dus ik wacht nog even op de dvd voorbij de ander 6. zal zeker weer genoeg kijkplezier geven voor een weekendje Star wars.

1: Star Wars: The Force Awakens
als je dacht dat we klaar waren dan hebben we het dus mooi mis, Star wars gaat door!
zo een 30 jaar na de vernieuwe van de tweede death star heeft Skywalker zich terug getrokken. de First Order is een nieuwe beweging die uit de as van het Galactisch keizerrijk is herrezen en deze beweging wil totale vernietiging van het Nieuwe Republiek.
naast de nieuwe personages zien we ook oude bekende terug in deze film, in een zoektocht naar Skywalker staat de oude en de nieuwe te samen.
ik ga niet te veel verklappen,je kan hem nog zien in de bioscoop maar er schijnen een aantal verrassingen in te zitten die we misschien niet hadden verwacht.
een vervolg op deze kunnen we verwachten in 2017 en voor de echte fans is dit wel een hele lange wachttijd.dit waren een aantal van de top films uit 2015 hier in Nederland.
in de lijst stonden ook: The Martian, Mission Impossible: Rogue Nation, Jurassic World, Avengers: Age of Ultron en Mad Max: Fury Road.
we zijn in een nieuwe jaar dus wat die gaat brengen aan blockbuster films zullen we nog even moeten afwachten.
maar als ik een kleine voorspelling mag doen: ik denk dat Star Wars in 2016 er ook weer bij staat.
tot het volgende blog ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten