vrijdag 4 december 2015

en nu even wat vrouwenpraat.

ja het kan niet achter blijven. als je de mannen even onder de loep neemt doe ik dat ook met de vrouwen. maar misschien zit er er iets nieuws bij voor je of was je al bekend met het feit.
hoe dan ook .... even wat vrouwenpraat.

  1. mannen kunnen dan graag opscheppen over de lengte van hun penis maar hoe zit het met de diepte van je vagina? ik ben even gaan zoeken en gemiddeld genomen is de vagina 6,3 cm diep. op het breedste punt is de vagina 3 cm.
  2. de vagina is enorm flexibel,nog al te begrijpen gezien het feit dat wij vrouwen er een kind door heen kunnen persen. misschien pijnlijk feit maar er is een dame die is bevallen op deze wereld van een baby van 11 kilo en een schedelomvang van 30 cm. 
  3. wel eens last van "wit spul" in je ondergoed? maak je niet druk,dat is normaal dat hoort er gewoon bij.heb je last van branderig gevoel of jeuk,dan raad ik je aan om even langs je huisarts te gaan.
  4. je vagina kan er uit zakken,een verzakking of een "prolaps" komt door dat je bekkenbodemspieren verzwakken,organen die verbonden zijn met je vagina kunnen hier door ook mee zakken zoals b.v je baarmoeder. geen zorgen,dit kan hersteld worden.
  5. het maagdenvlies is niet echt een vlies,zo als vele denken. het zijn randjes aan de binnenkant van je vagina. bij sommige geloven is het van belang dat deze nog in de juiste staat is om het maagdelijkheid aan te tonen. ook zijn er beweringen dat het kan scheuren door het gebruik van een tampon of door het beoefenen van bepaalde sporten.
  6. de uitspraak "vislucht" is wat overdreven maar iedere vagina heeft een geur en dat is ook heel normaal. de geur is mede bepalend door wat we eten aan kruiden en zo. ruik het toch wat erg veel dan kan dit door een infectie worden veroorzaakt,even een bezoek aan je huisarts kan dan het best zijn.
  7. rimpels in je gezicht als we ouder worden dat weten we maar ook je vagina krijgt rimpels als je ouder wordt. dit komt door de afbraak van collageen.
net als bij de mannen zijn er nog veel meer dingen. die kun je terug lezen op b.v http://ikvrouwvanjou.nl/2015/01/dingen-die-elke-vrouw-moet-weten-haar-vagina/.
maar als je via google gaat zoeken kom je nog veel meer dingen tegen over ons vrouwelijke geslachtsdeel.
nou, ik heb me woord gehouden en ook een beetje vrouwenpraat gehouden na het mannenpraat.
we gaan niet het ene wel doen en de andere niet,nee,gelijken rechten.
en nu we meer weten hebben over onze diepte van de vagina kunnen we de mannen even op stilte zetten als die weer eens over hun lengte aan het opscheppen zijn ... of niet dames?
tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten