vrijdag 20 november 2015

even wat mannenpraat.

soms heel soms lees je wel eens een artikel waar je spontaan van in de lach schiet. zo een moment had ik vanochtend even. en voor de verandering gaat het eens een keer niet over de tikkende biologische klok van de vrouwen maar die van de mannen .... yup je leest het goed,ook zij hebben daar last van,blijkbaar zit er een houdbaarheidsdatum op sperma.(haha)
eerlijk gezegd had ik bij sommige stukjes ook wel even een moment van 'o dat wist ik niet?'
daarom is het wel even leuk om de mannen eens even onder de loep te nemen.

  1. het is mogelijk voor mannen om vader van een kind te worden als je al in de zeventig, maar het is niet gebruikelijk. mannen kunnen zaadcellen maken gedurende hun hele leven, maar er is geen twijfel dat de kwaliteit van het sperma en het aantal zaadcellen afneemt met de leeftijd. 
  2. hier in Nederland is de uitspraak 'goed gereedschap hangt onder een afdakje'. nou vergeet het maar heren! hoe groter de buik, hoe lager de testosteronspiegel.dat komt omdat testosteron wordt  afgebroken in oestrogeen in vetcellen rond het lichaam, een proces genaamd cel aromatization. en deze verdeling gebeurt veel sneller in buikvet.
  3. veilige sex is prima maar er worden nog al wat fouten gemaakt bij het gebruik van een condoom. zonder een glijmiddel een condoom om doen(zeg je dat goed zo?) dat glijmiddel bevat een zaad dodend middel en zorgt dat je je rubber makkelijker er af haalt al je klaar ben.ruimte in het puntje laten wordt ook nog als een vergeten,jongens .. even serieus,je moet je kwakje toch ergens kwijt als je een condoom gebruikt! en als je dan eenmaal het achter de rug heb doe dan wel gelijk dat ding af. en dan heb je er ook nog die een verkeerde maat gebruiken,je kan wel een te kleine maat nemen maar daarmee is het echt niet groter!. dit zijn allemaal schendingen van het juiste condoom etiquette gebruik, neem dus gebruiksregels goed in je op,voorkom gevaar voor soa's en ongewenste zwangerschappen.gebruiken.
  4. sluit wel aan op nr.3 ... ga na de sex douchen,je wast zo eventuele bacteriĆ«n weg en voor komt   infectiegevaar. dit is niet alleen voor de mannen maar ook vrouwen en wie weet geeft het nog wat na pret.(oeps)
  5. en deze deed me ook verbazen, je kan een een penis fractuur op lopen tijdens sex. Het komt voor dat tijdens de seks een penis iets hard raakt zoals een schaambeen, stuitje, of een stuk van meubilair of wanneer het overextends alsof je partner te ver achter uit of vooruit leunt. als je een luide knal te horen en je penis is direct slap een arts binnen 10-24 uur even na laten kijken.
er stonden nog veel meer dingen in het artikel,op zich wel handig om dit soort dingen te weten.
hier onder vindt je de link naar het artikel,het is wel in het Engels geschreven.
ik vond het wel grappig om eens een mannenpraat-blog te schrijven,misschien eens het zelfde doen met de vrouwen? een vrouwenpraat,hoewel dit wel vaker wordt gedaan maar misschien wel zo eerlijk dat na de mannen ik de vrouwen ook eens onder de loep neem.
tot het volgende blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten