donderdag 16 oktober 2014

oktober is de maand van borstkanker!

oke..dit klinkt gek als je de titel leest. maar ik bedoel dat er in de maand oktober extra aandacht wordt gegeven aan borstkanker. wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor borstkanker. in het hele land vinden ieder jaar extra activiteiten plaats. via www.borstkanker.nl/oktobermaand kom je op een site waar activiteiten op terug te vinden zijn.
pink ribbon steunt wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn van borstkanker. met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. en dat is niet voor niets, want 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. dat zijn meer dan 16.000 diagnoses per jaar. de overlevingskansen zijn goed maar toch overlijden er jaarlijks 3.200 mensen aan de gevolgen van borstkanker. stichting pink ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. daarom financiert pink ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling,nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt. in 2003 is Stichting pink ribbon opgericht door borstkanker vereniging nederland in samenwerking met estée lauder en the american women’s club. in 2007 heeft stichting pink ribbon zich verzelfstandigd en werkt sindsdien niet langer meer onder de vleugels van BVN. de geschiedenis van het roze lintje begint met een samenwerking tussen evelyn h lauder, senior corporate vice president van the estée lauder companies en alexandra penney,destijds de hoofdredacteur van self magazine. alexandra wilde een roze lint op de cover van een special over borstkanker plakken maar dat was veel te duur.daarop bood evelyn aan om de roze linten te verspreiden via alle estée lauder verkooppunten,gratis en zonder voorwaarden. de pink ribbon was een feit. stichting pink ribbon heeft het roze lintje en de naam pink ribbon in de benelux als merk geregistreerd en vraagt hiermee aandacht voor borstkanker.dat doen ze samen met zowel bedrijven als particulieren.met die bedrijven en particulieren werden afspraken gemaakt over het gebruik van hun naam en logo’s en de hoogte van de donatie. stichting pink ribbon weet zo in samenwerking met al haar partners en vele particulieren,het roze lintje en de naam pink ribbon bekendheid te geven. zo kleurt nederland in de oktobermaand roze om aandacht te vragen voor borstkanker.
Quinty Trustfull zet zich op een enorm betrokken wijze in als ambassadeur voor stichting pink ribbon. (bron:prinkribbon.nl) oke er zijn veel meer vormen van kanker. volgers weten vast wel uit vorige blogs dat mijn vader aan kanker is overleden. toch blijft het een ziekte waar voor we moeten vechten om meer er tegen te kunnen doen. dus laat je deze maand oktober van je roze kant zien en kom op tegen kanker! ga eens een kijk je nemen op de site van pinkribbon.nl je vindt daar veel informatie. ook hebben ze een leuke webshop waar je spullentjes kan kopen en dan steun je gelijk de stichting pink ribbon.
hier kun je ook het speciale pink ribbon magazine 2014 kopen,maar als je geluk heb dan is deze misschien ook wel bij de betere boekhandelen te koop. ik hoop met dit blog mijn bij dragen heb gegeven voor wat extra aandacht aan pink ribbon en hun in zet. tot het volgende blog.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten